IMG_6697
IMG_0349
CharlesEmilHagdahl

Stora Gungan

Välkommen till Stora Gungan! Den tidsepok Stora Gungan härstammar från är en viktig tid för svensk gastronomisk historia. Det vill vi hylla genom både mat och miljö i vår nutida tappning och utvecklade meny.

Under dagtid är Stora Gungan ett ”matcafé” och en tillsatsfri verksamhet. Vårt grundutbud ska alltid innefatta möjligheter att servera en måltid eller fika för dig som har olika allergier eller intoleranser.

Stora Gungan öppnar upp svensk mathistoria

Stora Gungans meny är en gastronomisk hyllning till svensk mathistoria! Vi är stolta över traditionen och att kunna bjuda på okonstlad och tillsatsfri mat.

På lunchmenyn finns rätter som antingen representerar en svunnen tid, en personlighet, signifikant råvara eller namngiven rätt

På cafémenyn finns olika variationer på smörgåsar som ost och skinkas men även
Gubbröra, örtskagen eller gravad lax…
Självklart även bakverk, kakor, bullar och pajer efter säsong.

I menyn finns vegetariska/veganska alternativ, 
och gluten och mjölkproteinfria alternativ.

Vi gillar och värnar om det goda hantverket inom både mat och dryck och dryckeslistan presenterar såväl svensk hantverksöl som hållbart producerade kvalitetsviner.
Stora Gungan är en tillsatsfri verksamhet.

Varmt välkomna!

För mer information om Stora Gungans:

bokning@gastronoma.se

Sveriges största kokboksbibliotek i caf'e- & restaurangmiljö!

Kom och låt dig inspireras av ett utbud på just nu 2000 kokböcker, snart kommer ett tillskott på ytterligare 1500 böcker.

Genom generösa bidrag vill vi speciellt tacka P.r. Gert Klötske, KC Wallberg, Ander Léven och en hel del privata entusister har de alla bidragit med dessa böcker.

Det är minst sagt en gedigen samling från historiska kokböcker fram till nysläppta kokböcker.

Varmt välkommen och bläddra i dem på plats och avnjut en god fika eller lunch samtidigt…

Boka en sommarkväll med egen BBQ fest eller middag

Men stor uteservering som blickar inåt Stockholm city och generösa utrymmen inomhus kan vi säkra er fest inne som ute.

Välkommen med er förfrågan så berättar vi mer och skickar passande meny förslag för just er kväll

Är ni en större grupp på besök?

Vi välkomnar större grupper, turistgrupper och andra besök med olika grunderbjudande. Vi arrangerar även ’Take away’ menyer, fika och påsar. Kontakta alltid oss för tillgänglighet och menyförslag. Vi är flexibla och är intresserade av att ert besök och/eller resa blir i sin helhet så bra som möjligt.

(Information nedan är på engelska)

IMG_7447

Besök Stora Gungan dagtid

Du hittar Stora Gungan på Skansen, Djurgården i Stockholm. Restaurangen ligger vid Glasbruket, ovanför rulltrappan, och härifrån har du en fantastisk utsikt över Stockholm. Besök gärna Stora Gungan dagtid. Du kan även abonnera krogen kvällstid. 

Stora Gungan håller öppet från 22 juni till 11 augusti 10:00-19:00. Förlängning av öppettider kan ske vid vissa konserter och special evenemang.

Måltider tillsammans med Glasbruket på Skansen

Traktör KC Wallberg med hjälp av Stora Gungan erbjuder unikt arrangemang tillsammans med Skansens glasbruk. Vårt event Lava Cooking är en verklig upplevelse och något utöver det vanliga!

Här lagas det mat på smält glas och ni är själva med och skapar konst…

VÅRA LOKALER

Stora Gungan och Gubbhyllans lokaler är något utöver det vanliga och finna tillgängliga året runt. Möjligheterna är många – litet eller stort sällskap, sittande middagar, mingelträffar eller affärsmöten. Vi kan även tillhandahålla teknik och möjligheter till videomöten.

Brollop

CEREMONIELLA MÅLTIDER

En bröllopsmiddag Gubbhyllan får finast möjliga inramning, av lokal och arrangemang. Vår miljö är fantastisk för ceremoniella måltider och arrangemang, som vi utformar helt enligt önskemål.

AKTIVITETER

På Bl.a Stora Gungan, Gubbhyllan, Skansen ordnar vi anpassade aktiviteter för mindre sällskap. Vi är specielliserade på mobilitet och kan utföra våra aktiviteter på vilka platser som helst. Vad sägs om att bli ett riktigt proffs vid grillen i sommar? Utomhuskurs för liten grupp är vår kursmodell, med adress du väljer…

IMG_6671

BOKA GASTRONOMA

Gastronoma erbjuder fina middagsupplevelser i olika form, i våra lokaler eller på plats hos dig. Vi ordnar även kurser och aktiviteter på tema mat och vin. Kontakta oss för mer information. 

DOP OCH NAMNGIVNING

Vi arrangerar en fin inramning i passande miljö i samband med dop eller namngivning. Vår vackra Parisersalong kan öppnas mot trädgården under varm säsong eller ge en intim känsla och inramning.

MINNESSTUNDER

En diskret, lugn och privat miljö är extra värdefullt för en fin minnesstund efter exempelvis en begravning. Besök oss gärna så visar vi miljön och berättar hur vi kan arrangera en fin, minnesvärd stund.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.