SEMINARIER OCH FÖRELÄSNINGAR
Förutom aktiv matlagning och att fylla skafferiet med godsaker, kan det vara bra att fylla på med ny kunskap och inspiration på ett annat plan. Rent faktamässigt. Gastronomas kunskapsbank är enorm och vi delar gärna med oss i seminarieform. Tre exempel följer.
VAD GÖR MATEN BRA?
Ett seminarium med mycket lärdom och en gnutta humor, kring tekniker som gör maten bra och god och vanliga fel där hemma.
•
HÄLSA SKA SMAKA GOTT
Med rätt teknik, urvalsprocess och kombinationer slopas myten att hälsosam mat skulle vara mindre god. Ett inspirerande seminarium med flera tankenötter kring hur du kan få din vardag godare och mer hälsosam.
•
ATT HANTERA VILT – FRÅN SKOTT TILL TALLRIK
Ett nytt perspektiv på orsak och verkan av stegen från skogen till en god anrättning. Det är en myt att viltkött smakar ”lever eller för vilt”. Rätt hantering och tillagning ger bra smak och konsistens. Viltkött är miljövänligt och på alla sätt ett bättre alternativ till andra köttprodukter.