Stora Gungan

Krogen Stora Gungan är det senaste tillskottet inom Gastronoma. Krogen är belägen på Skansen och erbjuder anrik kulturmiljö och svenskt mathantverk – nu i KC Wallbergs regi.

Välkommen hit!

Du hittar Stora Gungan på Skansen, Djurgården i Stockholm. Restaurangen ligger vid Glasbruket, ovanför rulltrappan, och härifrån har du en fantastisk utsikt över Stockholm. Sommaren 2023 nyöppnar vi med bland annat uppdaterad uteservering och utebar. 

Öppettider:     Måndag-söndag 11:00-19:00
Andra tider kan förekomma vid speciella evenemang och konserter

Varmt välkommen!

Vi hyllar svensk mathistoria

Den tidsepok Stora Gungan härstammar från är en viktig tid för svensk gastronomisk historia. Det vill vi hylla genom både mat och miljö i vår nutida tappning och utvecklade meny.

Stora Gungan dagliga meny är en gastronomisk hyllning till svensk mathistoria. Vi är stolta över traditionen och att kunna bjuda på okonstlad och tillsatsfri mat på en av Stockholm mest anrika krogadresser.

På lunchmenyn kan du hitta vällagade klassiker som Biff Rydberg, kroppkakor, raggmunk och egentillverkad korv liksom torsk med pepparrot, pannstekt lax och strömming. Plus andra rätter och säsongserbjudanden. Vi har även en utvecklad cafémeny smörgåsar, sallader och snacks. Här finns alltid vegetariska och veganska alternativ.

Med krogens inriktning skapar KC Wallberg intresse för svenskt matarv och möjligheter till intressanta måltidsevent. Vi har en förkärlek till det goda hantverket inom både mat och dryck och dryckeslistan presenterar såväl svensk hantverksöl som hållbart producerade kvalitetsviner.  

För mer information om Stora Gungans nystart:
KC Wallberg, traktör, 08-6644200, info@gastronoma.se

VÅRA LOKALER

Gubbhyllans lokaler är något utöver det vanliga och finns tillgängliga året runt, nästan alla dagar. Möjligheterna är många – litet eller stort sällskap, sittande middagar, mingelträffar eller affärsmöten.

CEREMONIELLA MÅLTIDER

En bröllopsmiddag Gubbhyllan får finast möjliga inramning, av lokal och arrangemang. Vår miljö är fantastisk för ceremoniella måltider och arrangemang, som vi utformar helt enligt önskemål.

AKTIVITETER

På Gubbhyllan ordnar vi anpassade aktiviteter för mindre sällskap. Vad sägs om att bli ett riktigt proffs vid grillen i sommar? Utomhuskurs för liten grupp är vår kursmodell, med adress Gubbhyllan, Skansen.

BOKA GASTRONOMA

Gastronoma erbjuder fina middagsupplevelser i olika form, i våra lokaler eller på plats hos dig. Vi ordnar även kurser och aktiviteter på tema mat och vin. Kontakta oss för mer information. 

DOP OCH NAMNGIVNING

Vi arrangerar en fin inramning i passande miljö i samband med dop eller namngivning. Vår vackra Parisersalong kan öppnas mot trädgården under varm säsong eller ge en intim känsla och inramning.

MINNESSTUNDER

En diskret, lugn och privat miljö är extra värdefullt för en fin minnesstund efter exempelvis en begravning. Besök oss gärna så visar vi miljön och berättar hur vi kan arrangera en fin, minnesvärd stund.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.