Stora Gungan

Krogen Stora Gungan är det senaste tillskottet inom Gastronoma. Krogen är belägen på Skansen och erbjuder anrik kulturmiljö och svenskt mathantverk – nu i KC Wallbergs regi. Den tidsepok Stora Gungan härstammar från är en viktig tid för svensk gastronomisk historia. Det vill vi hylla genom både mat och miljö i vår nutida tappning och utvecklade meny.

Vi är glada att nu presentera 2023 års julfirande – luncher och middagar med julens alla smaker, stämningsfulla adventskvällar med avsmakningsmeny och stora julserveringen för företag. Varmt välkomna!

Vi hyllar svensk mathistoria

Stora Gungans meny är en gastronomisk hyllning till svensk mathistoria! Vi är stolta över traditionen och att kunna bjuda på okonstlad och tillsatsfri mat.

På lunchmenyn finns vällagade klassiker som Biff Rydberg, kroppkakor, raggmunk och egentillverkad korv liksom torsk med pepparrot, laxpudding, strömming och plättar med säsongens sylt. Vi presenterar även andra rätter med typiska ursprungsråvaror som t.ex. nakenhavre och siklöja. Menyn uppdateras löpande.

På cafémenyn finner ni klassiska smörgåsar som ost och skinkas men även
Gubbröra, örtskagen eller gravad lax.
Självklart även bakverk, kakor, bullar och pajer efter säsong.

I menyn finns vegetariska/veganska alternativ, 
och gluten och mjölkproteinfria alternativ.

Med krogens inriktning skapar KC Wallberg intresse för svenskt matarv och möjligheter till intressanta måltidsevent och temamiddagar för grupper. Vi gillar och värnar om det goda hantverket inom både mat och dryck och dryckeslistan presenterar såväl svensk hantverksöl som hållbart producerade kvalitetsviner.
Stora Gungan är en tillsatsfri verksamhet.

Varmt välkomna!

 

För mer information om Stora Gungans:
bokning@gastronoma.se

Jullunch i tre serveringar
24 november–23 december

Måndag-torsdag 11:30-14:00
Fredag-söndag 11:30-15:00

• Sillbord med tillbehör – 6 sorters sill, gravad lax mm
• Jultallrik samt en personlig Janssons frestelse
• Trio julens efterrätter – saffranspannkaka,  saltkola- och chokladtartlett, nöttosca

Pris 295 kr / vegetariskt alternativ 275 kr
Alkoholfri glögg samt kaffe eller te ingår.
En speciell jullunch att beställa för hela sällskapet.
Utöver jullunchen finns ordinarie lunchmeny.

Kvällar under adventshelger –
middag med avsmakningsmeny

Lördagar och söndagar under de fyra adventshelgerna 2023 serverar vi julens fina avsmakningsmeny i fem serveringar. Bordsbokning med ankomst 18:00-18.30. 690 kr per person.

Kombinera vårt kvällserbjudande med Skansens julmarknad och nyheten Winter Lights – en fantastisk ljuspromenad!

Sagolik jul –
för hela ditt företag

Vi serverar julens middag i en kombination av buffé och tallriksservering där vi hyllar klassiska smaker.

Vi kan erbjuda en personlig meny i samband med offert. En exempelmeny och prisbild hittar du nedan.

Besök Stora Gungan dagtid

Du hittar Stora Gungan på Skansen, Djurgården i Stockholm. Restaurangen ligger vid Glasbruket, ovanför rulltrappan, och härifrån har du en fantastisk utsikt över Stockholm. Besök gärna Stora Gungan dagtid. Du kan även abonnera krogen kvällstid.

Måltider tillsammans med Glasbruket på Skansen

Stora Gungan erbjuder även arrangemang tillsammans med Skansens glasbruk. Vårt event Lava Cooking är en verklig upplevelse!

VÅRA LOKALER

Gubbhyllans lokaler är något utöver det vanliga och finns tillgängliga året runt, nästan alla dagar. Möjligheterna är många – litet eller stort sällskap, sittande middagar, mingelträffar eller affärsmöten.

CEREMONIELLA MÅLTIDER

En bröllopsmiddag Gubbhyllan får finast möjliga inramning, av lokal och arrangemang. Vår miljö är fantastisk för ceremoniella måltider och arrangemang, som vi utformar helt enligt önskemål.

AKTIVITETER

På Gubbhyllan ordnar vi anpassade aktiviteter för mindre sällskap. Vad sägs om att bli ett riktigt proffs vid grillen i sommar? Utomhuskurs för liten grupp är vår kursmodell, med adress Gubbhyllan, Skansen.

BOKA GASTRONOMA

Gastronoma erbjuder fina middagsupplevelser i olika form, i våra lokaler eller på plats hos dig. Vi ordnar även kurser och aktiviteter på tema mat och vin. Kontakta oss för mer information. 

DOP OCH NAMNGIVNING

Vi arrangerar en fin inramning i passande miljö i samband med dop eller namngivning. Vår vackra Parisersalong kan öppnas mot trädgården under varm säsong eller ge en intim känsla och inramning.

MINNESSTUNDER

En diskret, lugn och privat miljö är extra värdefullt för en fin minnesstund efter exempelvis en begravning. Besök oss gärna så visar vi miljön och berättar hur vi kan arrangera en fin, minnesvärd stund.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.