Aktiviteter

Vinprovningar, matlagningskurser och event som bjuder på minnesvärda upplevelser står på schemat så ofta vi får möjlighet. I nya tidens anda anpassar vi arrangemangen och håller det småskaligt och luftigt, för en liten grupp eller kanske bara för just ditt sällskap. Hos oss på Gubbhyllan, Skansen, eller hemma hos dig.


Aktiviteter – exempel

MATLAGNINGSKURSER
Matlagningskurs i vårt kök på Restauration Gubbhyllan. På menyn kan det mesta stå. Det viktigaste är att du själv får känna på momenten och skapa din maträtt eller ditt bröd, samtidigt som du får en massa bra råd och tips att förvalta på hemmaplan. Teman kan föreslås och vill du ha en matlagningskväll för ditt gäng formar vi tillsammans bästa upplägget.

GRILLKURS
Våra grillkurser är hur populära som helst, här gäller det att kolla schemat och hänga på gallret. Vi träffas utomhus, utanför Gubbhyllan, på Skansen. Här radas proffsgrillarna upp och vår proffskock kommer att ge dig en riktig master class i grillkunskap. Roligt, användbart, uppskattat. Datum presenteras så snart vi har schemat klart för säsongen 2021.

KORVKURS
Korv är lite extra kul. Som alltid gör riktigt bra råvaror och rätt recept susen, men här blir det kanske lite extra påtagligt vad god kvalitet betyder. Du får mala, mixa och stoppa. Och du får ta med dig hela korvkalaset hem. Givetvis kan vi hålla korvkursen bara för din lilla grupp. Klicka och mejla så ordnar vi till det.

VILTMATLAGNING
Att hantera vilt är lite speciellt. Smakerna är fantastiska, samtidigt krävs en del knep för att ta hand om den fina råvaran på rätt sätt och verkligen göra den rättvisa. Viltmatlagning ligger i säsong och när tiden är den rätta ordnar vi temakvällar med utbildning och aktiv matlagning, exempelvis för jaktlaget.

KORVKURS – SÅ HÄR KAN DET GÅ TILL!
Kort film som presenterar vår korvkurs på Gubbhyllan.

SEMINARIER OCH FÖRELÄSNINGAR
Förutom aktiv matlagning och att fylla skafferiet med godsaker, kan det vara bra att fylla på med ny kunskap och inspiration på ett annat plan. Rent faktamässigt. Gastronomas kunskapsbank är enorm och vi delar gärna med oss i seminarieform. Tre exempel följer.

VAD GÖR MATEN BRA?
Ett seminarium med mycket lärdom och en  gnutta humor, kring tekniker som gör maten bra och god och vanliga fel där hemma.


HÄLSA SKA SMAKA GOTT
Med rätt teknik, urvalsprocess och kombinationer slopas myten att hälsosam mat skulle vara mindre god. Ett inspirerande seminarium med flera tankenötter kring hur du kan få din vardag godare och mer hälsosam.


ATT HANTERA VILT – FRÅN SKOTT TILL TALLRIK
Ett nytt perspektiv på orsak och verkan av stegen från skogen till en god anrättning. Det är en myt att viltkött smakar ”lever eller för vilt”. Rätt hantering och tillagning ger bra smak och konsistens. Viltkött är miljövänligt och på alla sätt ett bättre alternativ till andra köttprodukter.   

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.