Välkommen till Gubbhyllan

Restaurang Gubbhyllan är ett anrikt etablissemang beläget på Skansen, Djurgården i Stockholm. I en vacker, äldre byggnad med fantastisk atmosfär står krögare KC Wallberg för matglädje baserad på äkta råvaror och omsorgsfull tillagning på plats. Matkultur när den är som bäst. Gubbhyllan ligger precis innanför Skansens huvudentré. Säsongen 2021 presenterar vi flera fina nyheter, varm välkommen!

Gubbhyllans butik – nyhet!

I Gubbhyllans nya butik kan du beställa mat och fika inför, vid eller efter ditt besök på Djurgården. Du kan exempelvis beställa våra härliga picknick-korgar. Beställer gör du via butiken, innehållet ser du nedan!

Picknick på Gubbhyllan

Restaurang Gubbhyllan

Bordsbokning: bokning@gubbhyllan.se eller 08 6644200, mån-fre 09.00-15.00
Middagar • Bröllop • Dop • Minnesstunder • Matlagningsaktiviteter • Kvällsevent

Aktuella öppettider:
Måndag-fredag 10.00-16.00 (Till 15.00 under maj)
Lördag 10.00-17.00, Söndag 10.00-16.00
Sista bordsbokning en timme före stängning.
Midsommarafton: Nya restriktioner inväntas.
Verandajazz måndagar juli-augusti: Nya restriktioner inväntas.

Gubbhyllan dagtid:
Nu kan du boka bord och säkra din plats. Bokningsregel: vi håller bordet 15 minuter extra, sedan släpps det vidare. Vi serverar en meny med vällagade luncher, enklare rätter och sallader samt smörgåsar och fika. Vi är ensamma om att servera specialkaffe från vår klassiska Faema-61 och nyrostat bryggkaffe. Vi tillverkar egen saft och egna juicer av svenska bär och frukter. Vår naturliga saft- och vinbar har Djurgårdens bredaste sortiment av hantverksviner från utvalda biogårdar. Välj glas, karaff eller flaska.

Dagtid special:
Vid vissa tillfällen kan du även abonnera den fina Parisersalongen för dop, lunch eller minnesstunder. Kontakta oss för förslag.

Gubbhyllan kvällstid:
Gubbhyllan finns alltid öppen och till hands för bokningar, hela året. Ett enda sällskap per kväll gäller och många teman finns. Matlagningskurser, kulinariska middagar, vinträffar… allt skräddarsys för ditt sällskap.

Covid-19:
Gubbhyllan följer tillsammans med Skansen situationen kring Covid-19 och sätter säkerhet i första hand. Vi ser gärna att du som gäst tänker på distans och säkerhet, besök oss gärna en annan dag ifall du känner dig osäker.

Gubbhyllan take-away – nyhet!

Boka och beställ inför ditt besök • Beställ på plats • Förbeställ och ta med hem
Nu kan du tryggt göra förbeställningar inför ditt besök på Skansen och Djurgården – picknick, fikakasse och annat gott. Beställ dagen före och hämta ut din beställning vid Gubbhyllans trädgårdspaviljong. Du betalar med swish i förväg och får en bokningsbekräftelse via sms. Beställer du för att ta med en kasse ut på Djurgården visas kvittot i kassan vid huvudentrén. Vår take away-meny kan även avnjutas på plats och på Gubbhyllan kan du även beställa ur ett större utbud av mat, smörgåsar och fika. Du kan även göra en förbeställning av godsaker att ta med hem efter besöket på Djurgården, exempelvis nybakat surdegsbröd, fika, tårtor eller en middagslåda.
Sortimentet kommer att utökas successivt under säsongen.


Trädgårdspaviljongen

Öppet helger under högsäsong och marknadshelger.
Trädgårdspaviljongen intill Gubbhyllan stod under 1800-talet i Kungsträdgården. I dag är den vår måltidsbutik och takeway-station. Under varma dagar blir paviljongen till en härlig trädgårdsbar för saft, juice och vin.

I trädgårdspaviljongen hittar du mat, alkoholfria drycker, glass och andra måltidstillbehör. Du kan förbeställa picknick, mat och annat ur sortimentet. Njut maten på valfri plats på Skansen eller Djurgården. Du kan även förbeställa en middag att ta med hem efter ditt besök på Skansen.

VÅRA LOKALER

Gubbhyllans lokaler är något utöver det vanliga och finna tillgängliga året runt, nästan alla dagar. Möjligheterna är många – litet eller stort sällskap, sittande middagar, mingelträffar eller affärsmöten.

CEREMONIELLA MÅLTIDER

En bröllopsmiddag Gubbhyllan får finast möjliga inramning, av lokal och arrangemang. Vår miljö är fantastisk för ceremoniella måltider och arrangemang, som vi utformar helt enligt önskemål.

UPPLEVELSER

På Gubbhyllan ordnar vi anpassade aktiviteter för mindre sällskap. Vad sägs om att bli ett riktigt proffs vid grillen i sommar? Utomhuskurs för liten grupp är vår kursmodell, med adress Gubbhyllan, Skansen.

JAZZVERANDA

Sommar brukar betyda jazz på verandan på Gubbhyllan, det är en uppskattad tradition. Vi hoppas kunna återuppta den så snart som möjligt. Mer om våra musikkvällar hittar du här.

DOP OCH NAMNGIVNING

Vi arrangerar en fin inramning i passande miljö i samband med dop eller namngivning. Vår vackra Parisersalong kan öppnas mot trädgården under varm säsong eller ge en intim känsla och inramning.

MINNESSTUNDER

En diskret, lugn och privat miljö är extra värdefullt för en fin minnesstund efter exempelvis en begravning. Besök oss gärna så visar vi miljön och berättar hur vi kan arrangera en fin, minnesvärd stund.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.