Jul på Gubbhyllan

Välkommen till en sagolik jul och vinter hos Gubbhyllan på Skansen! Hos oss bokar du ett unikt arrangemang för bara ditt sällskap, från 12 personer. Personligt och stämningfullt, helt efter dina önskemål. Under helgerna serverar vi en vintermeny eller en meny med julens smaker, istället för traditionellt julbord.

Nyår på Gubbhyllan

Årets festliga nyårsmeny presenteras i början av december. Det blir en kavalkad från året som gått!

Gubbhyllan kvällstid:
Vintermeny för dig

Kvällstid komponerar vi en fin vintermeny för just ditt sällskap. Välkommen till en stämningsfull kväll. Vi tänder marschaller i trädgården och dukar salongen rustikt med fina dekorationer och levande ljus. På verandan finns korgar med plädar och här kan varm dryck serveras. Och i första salongen brinner kakelugnen. Här hålls kvällen med specialkomponerad vintermeny med möjlighet till efterföljande fest och dans mellan 17.00 och 01.00

För att krydda kvällen lite extra kan den inledas med julstök i köket tillsammans med oss, kan kombineras med fördrink och snacks. Olika teman är möjliga och goodiebag tas med hem. För middagen kan råvaror eller tema väljas, eller välj vår vintermeny med fisk och skaldjur, skogens skördar och vilt. Våra egna hantverksdrycker och alkoholfria alternativ samt ett fint utbud av naturliga viner står på dryckesmenyn. Kontakta oss för förslag på en komplett kväll!

Gubbhyllan dagtid:
Boka bord för lunch

Dagtid bokas bord på Gubbhyllan, i samma stämningsfulla miljö. Parisersalongen kan bokas enskilt fram till 16.00. Under adventshelgerna hålls julmarknad på Skansen, då tas inga bokningar efter 12.00.

Prisexempel

Lokal dagtid 11.00-16.00: 3 000 kr
Lokal kvällstid 17.00-01.00: 5 000 kr
(Extra öppet från 01.00-03.00: 850 kr/30 min)
Glögg och nybakade pepparkakor med svensk gårdsmögelost: 55 kr/p
Julmiddag i fyra serveringar: 625 kr/p
Vintermiddag 3/4/5 rätter: 625/725/795 kr/p
Dryckespaket 3/4/5 rätter: 365/425/490 kr/p
Husets utvalda vin: 425 kr/flaska
Hantverksstarköl 33/50 cl: 65/82 kr/flaska
Små snapsar: 23 kr/cl
Julstök, eventkostnad: 3 000 kr
Julstök, pris per deltagare: 225 kr/p

 

 

Julmat att beställa 2021

• Beställ och ta med hem efter ditt besök på Djurgården •
• För hemleverans, kontakta oss •

Beställ dagen före och hämta ut din beställning vid Gubbhyllans trädgårdspaviljong. Eller boka hemleverans.


Gubbhyllans butik

I Gubbhyllans butik kan du beställa mat och fika inför, vid eller efter ditt besök på Djurgården. Här hittar du meny för säsongen. Beställer gör du via butiken, innehållet ser du nedan!


Restaurang Gubbhyllan

Bordsbokning: bokning@gubbhyllan.se eller 08 6644200, mån-fre 09.00-15.00
Middagar • Bröllop • Dop • Minnesstunder • Matlagningsaktiviteter • Kvällsevent

Aktuella öppettider:
Stängt måndag-tisdag.
(Gruppbokningar för sällskap på minst 12 personer möjliga.)
Onsdag-fredag 10.00-15.00
Lördag 10.00-16.00
Söndag 10.00-16.00
Sista bordsbokning en timme före stängning.

Gubbhyllan dagtid:
Nu kan du boka bord och säkra din plats. Bokningsregel: vi håller bordet 15 minuter extra, sedan släpps det vidare. Vi serverar en meny med vällagade luncher, enklare rätter och sallader samt smörgåsar och fika. Vi är ensamma om att servera specialkaffe från vår klassiska Faema-61 och nyrostat bryggkaffe. Vi tillverkar egen saft och egna juicer av svenska bär och frukter. Vår naturliga saft- och vinbar har Djurgårdens bredaste sortiment av hantverksviner från utvalda biogårdar. Välj glas, karaff eller flaska.

Dagtid special:
Vid vissa tillfällen kan du även abonnera den fina Parisersalongen för dop, lunch eller minnesstunder. Kontakta oss för förslag.

Gubbhyllan kvällstid:
Gubbhyllan finns alltid öppen och till hands för bokningar, hela året. Ett enda sällskap per kväll gäller och många teman finns. Matlagningskurser, kulinariska middagar, vinträffar… allt skräddarsys för ditt sällskap.

Covid-19:
Trots att alla restriktioner släppts är vi fortfarande respektfulla och ser till att hålla avstånd. Vi ser gärna att du som gäst tänker på distans och säkerhet, besök oss gärna en annan dag ifall du känner dig osäker.


Trädgårdspaviljongen

SOPP & KORVKÖK MED FIKA ”TO GO”
Trädgårdspaviljongen har öppet under helger oktober-december 2021 och under mellandagarna. Den vackra paviljongen från sent 1800-tal förvandlas till en ”take away-station” och även här hittar du mathantverk  utan tillsatser i form av korvar med goda tillbehör, soppor, kaffe i olika former och alkoholfria drycker. Under december månad kan du även förbeställa julmat och hämta den här.

VÅRA LOKALER

Gubbhyllans lokaler är något utöver det vanliga och finna tillgängliga året runt, nästan alla dagar. Möjligheterna är många – litet eller stort sällskap, sittande middagar, mingelträffar eller affärsmöten.

CEREMONIELLA MÅLTIDER

En bröllopsmiddag Gubbhyllan får finast möjliga inramning, av lokal och arrangemang. Vår miljö är fantastisk för ceremoniella måltider och arrangemang, som vi utformar helt enligt önskemål.

AKTIVITETER

På Gubbhyllan ordnar vi anpassade aktiviteter för mindre sällskap. Vad sägs om att bli ett riktigt proffs vid grillen i sommar? Utomhuskurs för liten grupp är vår kursmodell, med adress Gubbhyllan, Skansen.

BOKA GASTRONOMA

Gastronoma erbjuder fina middagsupplevelser i olika form, i våra lokaler eller på plats hos dig. Vi ordnar även kurser och aktiviteter på tema mat och vin. Kontakta oss för mer information. 

DOP OCH NAMNGIVNING

Vi arrangerar en fin inramning i passande miljö i samband med dop eller namngivning. Vår vackra Parisersalong kan öppnas mot trädgården under varm säsong eller ge en intim känsla och inramning.

MINNESSTUNDER

En diskret, lugn och privat miljö är extra värdefullt för en fin minnesstund efter exempelvis en begravning. Besök oss gärna så visar vi miljön och berättar hur vi kan arrangera en fin, minnesvärd stund.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.